Liceul frecventa redusa se adreseaza absolventilor clasei a VIII a care au depasit varsta de 18 ani.

liceu frecventa redusaDurata studiilor stabilită prin lege pentru liceu  frecventa redusa este de 5 ani (clasele IX-XIII). Studiile efectuate anterior (scoala de ucenici, scoala de arte si meserii, scoala profesionala) sunt echivalate, conform Legii Invatamantului, cu una sau mai multe clase de liceu.

Invatamantul cu frecventa redusa este o forma de invatamant a carei necesitate, utilitate şi posibilitate de realizare deriva din dezvoltarile recente din domeniul tehnologiilor educationale si ale cerintelor pe piata fortei de munca. Invatamantul frecventa redusa este un proces educational modern şi flexibil.

Forma de invatamant cu frecventa redusa reprezinta invatamantul dupa planul de studii cu frecventa la zi. In aceasta forma de invatamant se petrec toate activitatile din planul si programele analitice de invatamant cu frecventa la zi In aceasta forma de invatamant se studiaza toate disciplinele in volumul determinat in planul de invatamant cu frecventa la zi (cu exceptia disciplinei “Educatia fizica”). In comparatie cu invatamantul cu frecventa la zi, la invatamantul cu frecventa redusa la toate disciplinele si la toate activitatile durata studiilor in scoala este redusa, iar durata studiilor individuale este marita. Aceasta da posibilitate elevilor sa se incadreze partial sau in program deplin in campul muncii.

OPTIUNI POSIBILE

Specializarea Filologie din cadrul filierei teoretice, profil uman.  In cadrul profilului sunt studiate materii preponderent umaniste (Limba Romana, Limbi straine,Istorie, Geografie), cuprinse in programa de invatamant aprobata de Ministerul Educatiei Nationale.

Specializarea Matematica – Informatica din cadrul filierei teoretice, profil real. In cadrul profilului sunt studiate preponderent stiintele exacte, precum Matematica, Fizica, Chimia, Biologia, Informatica.

 ADMITEREA

Admiterea la liceu frecventa redusa,se face pe baza unui interviu de admitere.

 INSCRIEREA

Pentru inscrierea la liceu frecventa redusa sunt solicitate urmatoarele documente :

   • Foaie matricola a claselor absolvite
   • Diplome de absolvire a scolilor de ucenici, profesionale, etc, dupa caz
   • Copie carte de identitate
   • Copie legalizata a certificatului de nastere
   • Copie certificate casatorie
   • Adeverinta medicala eliberata de medical de familie
   • 4 fotografii 3/4

PROGRAMUL CURSURILOR

Cursurile se desfasoara in weekend pe parcursul celor doua semestre scolare.

Fiecare semestru are alocat un numar de 8 saptamani (weekenduri) pentru acumularea cunostintelor teoretice si practice, la finele caruia se sustin teste de evaluare semestriala.

FACILITATI 

   • suporturi de curs gratuite
   • platforma online pentru accesarea suporturilor de curs
   • culegeri și materiale informative
   • scutire de taxa scolara  pentru situatia în care sunt 2-3 elevi ce provin din aceeasi familie

Studiile efectuate la liceu frecventa redusa se incheie cu examen de bacalaureat, dupa aceleasi criterii ca la invatamantul de zi. Dupa promovarea examenului de bacalaureat, absolventul primeste Diploma de bacalaureat. Media minima la examenul de bacalaurat este 6 (sase). Absolventul de liceu frecventa redusa care nu promoveaza examenul de bacalaureat primeste un Certificat de Absolvire a Liceului care atesta efectuarea studiilor universitare fara licenta si poate repeta acest examen.

 

Ai intrebări despre viitorul educaţiei tale ? Noi te putem ajuta !

Parteneri Atlas

Organizăm anual stagii de pregătire practică și activități educative extra-curriculare. Prin întreaga noastră activitate susținem parteneriatul educațional.

O educație pe care o vei prețui! Intră în comunitatea Atlas unde totul este necesar, util și practic!

Școală susținută de