Scoala postliceala asistent medical generalist -Ziua Internationala a Asistentului 2014  

Scoala postliceala asistent medical generalist  iti asigura pregatirea necesara pentru a realiza activitati de natura medicala si administrativa sub indrumarea medicului. Absolventii de scoala postliceala asistent medical generalist vor devenii  liantul de legatura intre medic si pacientul pe care-l asista pe toata perioada de boala.

Profesia de asistent medical generalist, o profesie nobila, inregistreaza o cerere din ce in ce mai crecuta pe piata muncii locale si internationale. Scoala postliceala Atlas, ofera sanse reale de angajare in tari precum Germania si UK, la finalul celor trei ani de studiu.

Ma leg cu trup si suflet, in fata lui Dumnezeu si fata de aceasta adunare, ca-mi voi petrece viata în cinste si ca voi prac­tica profesiunea mea cu loialitate. Ma voi feri de tot ceea ce este rau si daunator si nu voi întrebuinta si nu voi da cu buna stiinta vreun leac vatamator. Voi face tot ce sta în putinta mea spre a pastra si a ridica drapelul profesiunii mele si voi tine în taina tot ceea ce mi se va incredinta, precum si tot ce voi afla din treburile fa­miliale în timpul profesiunii mele. Ma voi devota celor pe care îi îngrijesc.”      FLORENCE NIGHTINGALE

Absolventul de scoala postliceala asistent medical generalist va exercita urmatoarele activitati :

  • intervieveaza pacientii pentru a obtine informatii medicale si masoara semnele vitale (puls,tensiune arteriala, temperatura)
  • ofera ingrijiri competente persoanelor a caror stare le cere, tinand cont de nevoile fizice, afective si spirituale ale bolnavului in mediul spitalicesc, familial, social
  • obtin date despre istoricul medical al pacientilor
  • observa situatii, conditii fizice sau afective care exercita un efect important asupra sanatatii si comunica aceste observatii membrilor echipei medicale
  • ajuta medicul la examinarea si tratarea pacientilor, in realizarea investigatiilor clinice si in realizarea diverselor explorari functionale (endoscopie, ecografie, ekg)
  • administrarea tratamentului prescris ( intravenos, intramuscular), recolteaza probe de sange
  • ofera pacientilor explicatii privind tratamentul prescris de catre medic si regimul alimentar indicat
  • intervine in situatii de urgenta (hemoragii, pierderea functiilor vitale) si aplica tehnici de prim ajutor
  • formeaza si dirijeaza personalul auxiliar necesar pentru a raspunde nevoilor serviciului de asistenta din orice institutie de sanatate

Oportunitati de plasament de piata muncii:

Absolventul de scoala postliceala asistent medical generalist poate fi angajat in cabinete medicale, unitati sanitare publice sau private, centre de diagnostic si tratament, laboratoare, centre sau cabinete medicale din cadrul diverselor institutii, institutii de tratament balnear si de recuperare.

Absolventii de scoala postliceala asistenti medical generalist scolarizati in tara noastra primesc o pregatire profesionala conform standardelor Uniunii Europene. Diploma de calificare, prin scoala postliceala asistent medical generalist, este recunoscuta pe teritoriul Uniunii Europene prin directiva 2005/36/CE – Anexa V.

Dupa obtinerea diplomei de calificarea prin scoala postliceala asistent medical, trebuie sa te inscrii in Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistenților Medicali din Romania (OAMGMAMR) si sa soliciti acestuia certificatul de membru, neconditionat de promovarea examenului de bacalaureat. Pe parcursul exercitarii profesiei de asistent medical trebuie sa te perfectionezi prin  participarea la cursuri de educatie medicala continua.

Viitorii absolventi de scoala postliceala asistent medical generalist,dobandesc, pe parcursul celor trei ani de studiu, pe langa competentele teoretice si practice si caracteristicile morale si profesionale necesare exercitarii acestei profesii : RIGUROZITATE, ORIENTARE SPRE ACTIUNE, SERIOZITATE, DORINTA DE A-I AJUTA PE CEILALTI, EMPATIE, ECHILIBRU EMOTIONAL, MUNCA IN ECHIPA.

Ai întrebări despre viitorul educaţiei tale ? Noi te putem ajuta !

Parteneri Atlas

Organizăm anual stagii de pregătire practică și activități educative extra-curriculare. Prin întreaga noastră activitate susținem parteneriatul educațional.

O educație pe care o vei prețui! Intră în comunitatea Atlas unde totul este necesar, util și practic!

Școală susținută de